Aantal gelijktijdige gesprekken met VoIP

Bellen met VoIP van VOIPZeker heeft veel voordelen tegen opzichte van de ouderwetse analoge lijnen van ISDN 1/2. In dit artikel bespreken we het aantal gelijktijdige gesprekken dat je met VoIP kunt voeren. VOIPZeker groeit namelijk mee met jouw onderneming, omdat de techniek geen beperkingen kent. Wanneer jouw bedrijf veel belt en/of in een groeispurt zit is het handig om vooraf te bepalen wat de mogelijkheden zijn en welke hardware je nodig hebt waardoor je meer omzet kunt blijven genereren.

Ouderwetse analoge lijnen van ISDN 1/2
ISDN staat voor Integrated Services Digital Network en is een vorm van digitale telefonie. ISDN verving de analoge POTS (Plain Old Simple Phone) en maakt het mogelijk om over een koperen tweedraadsverbinding gegevens te transporteren. In tegenstelling tot de oude analoge lijn wordt het signaal met ISDN in digitale vorm over het koperdraad verzonden. Dit resulteerde in een betere verbinding en belkwaliteit. Voor het gebruik van ISDN heb je dus fysieke telefoonlijnen nodig. Het aantal telefoonlijnen staat dus gelijk aan het aantal gelijktijdige gesprekken. Met ISDN 1 kun je dus 1 gesprek tegelijkertijd voeren. Met ISDN 2 kon je twee kanalen gebruiken, die in het zakenleven ingezet werden voor telefonie, fax, een alarm of internetverbinding. Hierdoor kon je dus 2 gelijktijdige gesprekken voeren. In loop der jaren haalde ADSL ISDN in, door het mogelijk maken van internetten en bellen tegelijk. Zo, nu je begrijpt wat ISDN 1/2 is gaan wij uitleggen hoeveel gelijktijdige gesprekken met VoIP mogelijk is.

Aantal gelijktijdige gesprekken met VoIP van VOIPZeker - Oude telefoon

Aantal gelijktijdige gesprekken met VoIP
Door de komst van VoIP technologie vervaagd de term 'telefoonlijn' in een rap tempo. Wanneer jouw bedrijf nog gebruik maakt van een ISDN-aansluiting mag je nog spreken over een telefoonlijn, oftewel een fysieke telefoonlijn. Dit begrip heet zo omdat ISDN een fysieke telefooncentrale vereist.

Nu het tijdperk van ISDN op 1 september 2019 aan zijn einde komt, maakt deze plaats voor VoIP. Deze nieuwe technologie maakt gebruik van het internet en krijg je bij VOIPZeker een online telefooncentrale waarin je alle telefonie beheert. Met VoIP bel je over het internet en wordt er niet meer gebruik gemaakt van de oude fysieke telefoonlijnen. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om in theorie een onbeperkt aantal gelijktijdige gesprekken met VoIP te voeren.

Voor het bellen heb je een zogeheten VoIP account nodig, ofwel extensie (in oude begrippen een 'lijn) genoemd. De beperking zit niet in het aantal spraakkanalen, maar in het aantal toestellen dat je hebt en over hoeveel lijnen een toestel beschikt. Wanneer een telefoon 5 lijnen heeft, kun je dus 5 gelijktijdige gesprekken voeren. Er zijn toestellen verkrijgbaar met 16 tot 32 lijnen en zijn de meeste toestellen uit te breiden met zogeheten expansion modules. Simpel omschreven zijn dit 'blokken' die je aan je vaste telefoon hangt, waardoor je tot wel 40 extra lijnen tot je beschikking krijgt. Afhankelijk per toestel kun je het aantal lijnen uitbreiden tot wel 240 stuks! Niet dat jij zoveel gesprekken tegelijkertijd kunt voeren, of je moet super receptiewoman zijn! Daar kan superman nog wat van leren!

VOIPZeker super receptioniste-3-01.png

Inventariseer je behoefde en doe de juiste aankoop voor de groei van jouw bedrijf
In de VOIPZeker webshop vind je een groot assortiment aan verschillende toestellen, modems, routers, intercomsheadsets en vele andere producten. VOIPZeker is jouw adviseur en volwaardige sparringpartner, dus denkt ze graag met jou mee om het beste uit je bedrijfsvoering te halen. Het is dan ook belangrijk om vooraf te bepalen wat jouw huidige (bel)situatie is en waar je over een aantal jaar wilt staan. Omdat VoIP van VOIPZeker geen beperkingen kent en al onze hardware kwalitatief hoofwaardig is, gaan onze diensten levenslang mee en zal onze hardware flink wat jaren mee gaan. Benut dus optimaal de functionaliteiten van VoIP en schaf hier de juiste hardware voor aan.

Overstappen van ISDN naar VoIP van VOIPZeker is in de meeste gevallen binnen 1 werkdag geregeld. Voor een vrijblijvende offerte of advies neem je contact op met 088 - 066 0550 of stuur een e-mail naar verkoop@voipzeker.nl. Onze experts geven je maar al te graag advies op maat en praten je graag bij over de hedendaagse technieken en onze unieke systemen.

DON'T FORGET, OP 1 SEPTEMBER 2019 STOPT ISDN DUS IS HET UIT MET DE PRET! 
Je hebt nog 2 weken om de overstap op tijd te regelen. Stap nu binnen 1 werkdag over naar VOIPZeker.

Bekijk ook

> Overstappen met nummerbehoud
> ISDN stopt - Waarom stopt ISDN? 

ISDN stopt - 5 redenen voor overstappen