Wanneer is de eerste telefoon uitgevonden?

Precies 160 jaar geleden werd de eerste telefoon uitgevonden door de Duitse natuurkundeleraar Phillip Reis. De eerste telefoon was een degelijk model, gemaakt van hout. Zelfs tegenwoordig zijn er nog exemplaren van deze modellen die in goede staat verkeren! Na de verbeterde versie van Thomas Edison en zijn revolutionaire telefoon, zien we een plotse verandering in 1970.

De wereld ontdekte het gemak van plastic door de uitvinding van het uit aardolie bestaande Bakeliet door Leo Baekeland. Wetenschappers en uitvinders ontdekten in de jaren hierna de eigenschappen van allerlei verschillende polymeren, wat een breed scala aan toepassingen tot gevolg had. Zo ook de huidige vaste en mobiele telefoons.

De impact op het milieu


Veel van de geproduceerde plastic komt terecht op plekken waar dit niet thuishoort. We kennen allemaal het begrip Plastic Soep, maar velen zijn zich niet bewust wat voor impact dit heeft op de natuur en het milieu. Terwijl in de natuur al het natuurlijk afval op een gegeven moment vergaat, vormt plastic een permanente vorm van vervuiling. Plastic komt in de maag van dieren terecht en zorgt voor massale sterfte wat hele ecosystemen ontwricht.

De overgang van het gebruik van materiaal voor telefoontoestellen laat precies zien hoe de wereld de laatste 160 jaar is veranderd. De productie van plastic is enorm toegenomen sinds de industriële revolutie. Het is dan ook niet gek dat moeder Aarde haar wonden toont en ons waarschuwt voor de wereldwijde klimaatverandering.

Het uitsterven van diersoorten, een afname in diversiteit van planten, aanhoudende overstromingen, extreme droogte, een stijgende zeespiegel; zomaar een kleine greep uit de veranderingen die ons te wachten staan.

Hoe kunnen we de wereld veranderen zodat toekomstige generaties niet hoeven te kampen met de milieuproblemen die vorige generaties hebben veroorzaakt? Hoe laten wij een betere aarde achter dan waar wij nu in leven?

De geschiedenis vertelt het ons duidelijk. We moeten zorgen dat we onze producten weer duurzaam gaan produceren, door ze van natuurlijke materialen te maken en een lange levensduur te geven. Of nog beter: helemaal niet meer te produceren.

Tijd voor verandering 


Onze Unite Phone is zo’n product dat op deze ideologie is gebaseerd. Door gebruik te maken van de nieuwste technologie hebben wij een product ontworpen dat het gebruik van vaste telefoons volledig overbodig maakt.
Met de Unite Phone is de eerste stap van VOIPZeker naar een volledig duurzame toekomst gezet.

Wil je ook een bijdrage leveren ten gunste van het milieu?

Kies nu voor een groene toekomst! 

 

Direct bestellen