Meest gestelde vragen

Wat is het verschil tussen ADSL, SDSL, VDSL en glasvezel?

ADSL staat voor Asymmetric Digital Subscriber Line. ADSL is een digitale verbinding waarbij het downloaden van data sneller gaat dan het uploaden. ADSL is een internetverbinding via de vaste telefoonlijn en haalt maximimaal 50 MB/s downloadsnelheid en 1 MB/s uploadsnelheid. Een splitter scheidt eventueel het digitale internetsignaal van je telefonie spraaksignaal doordat de frequenties uit elkaar worden gehaald. 

De verschillen tussen de internetverbindingen


ADSL2, ADSL2+ en VDSL zijn de opvolgers van de klassieke ADSL en zijn sneller. De snelheid van de verbinding is afhankelijk van de afstand tot je wijkcentrale. Hoe verder je van de wijkcentrale woont, hoe lager je internetsnelheid is.

VDSL is de opvolger van ADSL en staat voor Very high bitrate Digital Subcriber Line. Het verschil tussen VDSL en ADSL is simpelweg de internetsnelheid. VDSL laat hogere snelheden toe dan ADSL. Woningen die ver van de telefooncentrale afliggen, hebben een langzamere ADSL verbinding dan mensen die vlak naast de telefooncentrale wonen. Bij VDSL is een deel van de verbinding van glasvezel: tot aan de wijkcentrale.

Glasvezel is een internetverbinding via een dunne vezel die gemaakt is van een speciaal soort glas. De signalen die via de kabel worden verstuurd zijn betrouwbaar en erg snel, zelfs over grote afstanden. Tot op heden biedt glasvezel internet de hoogste internetsnelheden van alle vormen via een breedbandinternet. In sommige gevallen kunnen internetsnelheden zelfs oplopen tot 500 MB/s, maar is dit natuurlijk wel regio-verschillend.

Glasvezel is nog beschikbaar in iedere gemeente en woonplaats. Voordat je wilt overstappen raden wij aan om de beschikbaarheid op je adres te controleren. Dit kun je doen via onze gratis postcode check (onderaan deze pagina). Houd er wel rekening mee dat glasvezel vele malen duurder is dan iedere andere internetverbinding.

Vind gemakkelijk zelf het antwoord op al jouw vragen via onze FAQ pagina's. Heb je meer vragen over glasvezel, internet of heb je een hele andere vraag? Bel dan naar 088 - 066 0550 (*bestaande klanten bellen gratis) of stuur een email naar info@voipzeker.nlVraag naar de mogelijkheden en vraag een gratis op maat gemaakte offerte aan.

Ben je benieuwd naar je huidige up- en downloadsnelheid? Doe dan de gratis speedtest en controleer je internet snelheid.

Gratis postcode check