Vragen? Bel ons gratis
0800 - 0845
Of laat je terugbellen
Sleep de slider naar de rechterkant

088 telefoonnummer

Een 088 telefoonnummer is een nummer voor zakelijke telefonie. Met dit nummer is het mogelijk iedereen te voorzien van een eigen doorkiesnummer. Hiermee worden bellers doorverbonden naar een specifiek toestel aan de hand van beschikbare medewerkers, tijdstippen en eventueel een keuzemenu.

Een 088 netnummer kan ook worden gekoppeld aan een mobiele telefoon. Dit is waarom het zo geschikt is voor VoIP telefonie. Met een dergelijk nummer kan je net zoals gewoonlijk naar het buitenland bellen. Veel bedrijven nemen tegenwoordig een 088 nummer voor een zakelijke uitstraling.

Waarom een 088 telefoonnummer kiezen?

Vaak stellen mensen de vraag waarom een bedrijf een 088 telefoonnummer zou verkiezen boven een regionummer als 010, 020, 030. Een onderneming straalt professionaliteit uit wanneer het beschikt over een 088 nummer. Dit is omdat het specifieke bedrijfsnummers zijn.

Daarnaast zijn deze bedrijfsnummers overal in Nederland hetzelfde. Ze zijn niet gebonden aan een regio. Voor de beller heeft het echter geen verschil in kosten, omdat het standaard regiotarief wordt gehanteerd. Voor grote bedrijven met veel dochterondernemingen zijn 088 nummers ideaal. Zo herkennen klanten de nummers door het hele land en weten dat het landelijk actief is. Een 088 nummer kiezen boven een netnummer komt voor een deel ook neer op persoonlijke voorkeur.

Wat is het verschil tussen een 088 en een 085 nummer?

Er zit weinig verschil tussen een landeljk 088 nummer en een landelijk 085 nummer. Het grootste verschil zit in de hoeveelheid waarin je de nummers kan aanvragen. Bij 088 telefoonnummers hebben we het over aantallen van minimaal honderd landelijke telefoonnummers. Verder zijn ze te verkrijgen in duizend stuks en zelfs tienduizend stuks. Dit is bedoeld voor grootverbruikers met meerdere ondernemingen door het hele land. Met behulp van VoIP telefonie en een VoIP account heeft iedereen een eigen telefoontoestel en kunnen jouw werknemers vanzelfsprekend worden verbonden met specifieke klanten.

Een 085 nummer kan je, in tegenstelling tot een 088 netnummer, per stuk aanvragen. Dit is handig voor kleinere bedrijven en mensen die snel willen uitbreiden maar in niet zulke mate waarbij minimaal honderd stuks aan telefoonnummers nodig zijn. Je betaalt echter pas voor een 088 nummer wanneer deze actief wordt, en wanneer deze gedeactiveerd wordt stopt de betaling ervoor. Wil je meer weten over een 085 nummer en het verschillen met een 088 nummer? Vraag het een deskundige en bel naar 0800-0845.

Verschil tussen een 088 en een 0800/0900 nummer

Sinds de intrede van landelijke 088 nummers hebben mensen zich afgevraagd wat de verschillen zijn met de al bestaande 0800 en 0900 nummers. Deze zijn namelijk al bedoeld voor zakelijk gebruik. Het eerste verschil zit in de kosten. Bij 0800 nummers zijn de belkosten volledig voor het bedrijf. De kosten van een 0900 nummer zijn meestal voor de beller. Het tweede verschil tussen 088 nummers en 0800/0900 nummers is de bereikbaarheid. Alle drie geven aan dat een bedrijf landelijk actief is, maar een 088 nummer kan vanuit het buitenland gebeld worden. Dit is met name belangrijk voor organisaties als transportbedrijven, welke dagelijks in contact staan met het buitenland. Echter, soms kan je in zo'n geval beter een regionummer in het desbetreffende land aanvragen. Om meer te weten te komen wat VoIP telefonie voor je kan betekenen in combinatie met een 088 nummer, bel je naar 0800-0845.

Betaal minder voor je telefonie
Reken hier je voordeel uit

Om uw ervaring te verbeteren maakt deze site gebruik van cookies.
Aanpassen
Prima!