Hoe stap ik over op VoIP telefonie?

Stap 1 – De Telecom check

Om goede overstap naar VoIP telefonie te realiseren is een goede inventarisatie van groot belang. We brengen de huidige situatie in kaart en kijken vervolgens samen naar de nieuwe wensen en oplossing. Denk hierbij aan;

  • Waar loopt mijn huidige telefoonabonnement?
  • Hoe snel is mijn internet verbinding?
  • Wat is de looptijd van de contracten en de opzegtermijn?
  • Welke telefoonnummers heb ik en welke gebruik ik hiervan?
  • Zijn mijn telefoontoestellen geschikt voor VoIP?
  • Hebben we een alarm, frankeermachine of fax?
  • Welk type modem/router/firewall hebben we en wie beheerd deze?

Stap 2 – Het advies

Het nieuwe belplan staat centraal in ons advies. Het belplan maakt het namelijk mogelijk om te bepalen hoe een inkomend gesprek het bedrijf binnen komt en wie het gesprek mag afhandelen. Het totaalpakket aan gebruikers, toestellen en functionaliteit functionaliteiten dat nodig is om het nieuwe belplan in te richten staat overzichtelijk in de offerte.

Stap 3 – De aanvraag

Zodra je akkoord bent met het nieuwe belplan gaan we direct voor je aan de slag. We vragen de porteringen en zo nodig een nieuwe internet verbinding voor je aan. Als we akkoord hebben voor de porteringen kunnen we de installatie en oplevering inplannen.

Stap 4 – De oplevering

Nog voor de dag van oplevering configureren we alle toestellen voor je. Zodat we op de dag van installatie eigenlijk alleen maar toestellen hoeven te plaatsen. In onze portaal zien we direct of alle toestellen zijn verbonden met ons platform. Als alle toestellen online zijn maken we de porteringen definitief. Op dat moment gaat er een seintje naar alle telecom providers dat het nummer nu op ons platform staat. En vanaf dat moment bel je over VoIP telefonie.

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

9,6
Meer reviews

Wil jij ook click to call?

Wordt klant en start vandaag nog met click to call. Sneller en efficiënter werken is dichterbij dan je denkt! Al 11.000+ bedrijven zoals Etos en Suzuki gingen je voor. Bereken gratis je telefoniekosten uit.

Kostencalculator

11.000 bedrijven gebruiken de beste telefooncentrale van Nederland

References