Hoe werkt Voicemail?

Bij voicemail denken mensen vaak aan de mobiele telefoon. Meestal is er geen of juist een joviale boodschap ingesproken en deze wordt ook vaak niet nageluisterd. Ook met zakelijke VoIP telefonie kun je gebruik maken van voicemail. Het ingesproken bericht wordt direct als mp3 bestand gemaild en deze kun je overal afspelen vanaf je pc of smartphone en verder verwerken of zelfs archiveren in een CRM pakket.

Wat kun je met voicemail

Je kunt de voicemail individueel instellen met een slim belplan. Denk hierbij aan inschakelen buiten openingstijden of als de medewerker niet opneemt. Je kunt de voicemail ook organisatie breed instellen.

Als mensen het hoofdnummer bellen kunnen ze direct de voicemail inspreken of als je met verschillende openingstijden op afdelingen werkt per afdeling een voicemail achterlaten in het keuzemenu. Ook kun je ervoor kiezen om alleen een informatieve boodschap af te spelen zonder de mogelijkheid voor het inspreken van een voicemail.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Auto dealer waarvan de werkplaats en het magazijn in het weekend niet open zijn. Je kunt uiteraard dan ook verwijzen naar de website voor het maken van bijvoorbeeld een afspraak of het bestellen van onderdelen.

Voor technische diensten die 24/7 dienst hebben bestaat de message reader als uitbreiding op de voicemail. De message reader belt na het ontvangen van een voicemail bericht een vooraf opgegeven lijst met mensen totdat een van deze de voicemail heeft aangehoord.

In de online portaal kun je zelf een voicemail boodschap als mp3 uploaden en aanpassen. Je kunt deze zelf inspreken op je pc met een Windows recorder of gebruik maken van een professionele stem.

Hieronder volgen nog een paar tips voor het inspreken van een voicemail boodschap:
  • Houdt het kort en bondig
  • Vermeldt waarom er niet kan worden opgenomen
  • Vraag naar de juiste informatie; naam, telefoonnummer etc.
  • Verwijs eventueel naar de website of een e-mail adres

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

9,5
Meer reviews

Wil jij ook click to call?

Wordt klant en start vandaag nog met click to call. Sneller en efficiënter werken is dichterbij dan je denkt! Al 11.000+ bedrijven zoals Etos en Suzuki gingen je voor. Bereken gratis je telefoniekosten uit.

Kostencalculator

11.000 bedrijven gebruiken de beste telefooncentrale van Nederland

References