Alles over bellen met VoIP
VoIP toestellen Firewall QoS NAT SIP ALG Poorten Modem
Vragen? Bel ons op
088 - 066 0550
Of laat je terugbellen
Sleep de slider naar de rechterkant

Poorten en VoIP telefonie

Voor het gebruik van VoIP telefonie is een stabiele internetverbinding van levensbelang. Een internet verbinding is eigenlijk altijd hetzelfde. Alleen de internetprovider die het levert maakt het verschil. Sommige internet providers leveren een eigen modem die geconfigureerd is met een eigen firmware. Deze modems bieden weinig ruimte om de instellingen en poorten aan te passen.

Wanneer je wel instellingen kan aanpassen krijg je van de provider geen zekerheid van blijvend functioneren van je VoIP telefonie. Providers voeren regelmatig updates uit die alles weer ontregelen en dan kan je weer van voor af aan beginnen. De beste oplossing is een eigen modem te plaatsen met meer configuratie vrijheid zoals een Draytek Vigor modem.

Om te kunnen bellen met VoIP telefonie moeten er een aantal poorten op de firewall ingesteld worden. Dit is noodzakelijk omdat anders het VoIP verkeer wordt geblokkeerd.

Om bij verbindingsproblemen er zeker van te zijn dat uw firewall geen telefoongesprekken blokkeert, kun je het beste de volgende poorten open stellen;

  • SIP: 5060 - 5090 TCP
  • SIP: 5060 - 5090 UDP
  • RTP: 10000 - 20000 UDP
Betaal minder voor je telefonie
Reken hier je voordeel uit

Om uw ervaring te verbeteren maakt deze site gebruik van cookies.
Aanpassen
Prima!