VoIP telefonie voor het onderwijs

In het onderwijs groeit de behoefde aan moderne communicatietechnologieën, zoals VoIP telefonie.
Wij beheren VoIP telefonie voor schoolstichtingen zoals Kerobei, Dynamiek en SIPOR.

Dé telecom partner voor het onderwijs

VOIPZeker heeft jarenlang professionele ervaring met VoIP telefonie voor scholen en het aanleggen van netwerken. Door schaalvergroting binnen het onderwijs is een kosteneffectieve en efficiënte bedrijfsvoering van groot belang. Het onderwijs digitaliseert met behulp van moderne technologieën en is het gebruik van VoIP telefonie in het onderwijs en betrouwbare internetverbindingen een absolute must. Wij komen langs voor een complete telecomcheck voor vaste telefonie, DECT handsets en optimale wifi-dekking.

VOIPZeker doet wat er gevraagd wordt!

In 2015 werd binnen Dynamiek Scholengroep de beslissing genomen dat wij naar een andere ICT beheerder gingen overstappen. Dit had naast ICT ook invloed op het VoIP platform dat wij in gebruik hadden. Dus moesten we opzoek naar een andere VoIP leverancier.

Lees hier het succesverhaal van de Dynamiek Scholengemeenschap (PDF)

Voordelen VoIP voor scholen

  • Meerdere locaties bereikbaar op één vast nummer
  • Telefooncentrale eenvoudig zelf beheren
  • Onderling gratis bellen naar collega's en locaties
  • Beter bereikbaar en meer functionaliteiten
  • Eén aanspreekpunt en één Service Level Agreement
  • Vast laag maandbedrag

Toekomst vaste oplossingen

Het onderwijs is een dynamische sector met veel ambities. Scholen moeten niet alleen hoogwaardig onderwijs bieden maar ook steeds efficiënter omgaan met budgetten. Binnen het onderwijs wordt er veel gebruikgemaakt van DECT handsets en staat bereikbaarheid en veiligheid voorop. Als telecomleverancier informeren wij scholen over de mogelijkheden van verschillende toestellen en op maat gemaakte oplossingen.

Flexibel en eenvoudig zelf te regelen

Met onze flexibele oplossingen kun je gemakkelijk zelf instellingen aanpassen, per locatie en zelfs per gebruiker, in een krachtige online telefooncentrale. En mocht je school fuseren of juist krimpen, dan is de telefonie oplossing snel en gemakkelijk aan te passen aan de nieuwe situatie. Zo kun je ook gemakkelijk de vakantiemeldingen instellen en inspreken en schakel je toestellen gemakkelijk door naar elkaar.

Telecomcheck aanvragen

Kies voor de beste VoIP telefonie voor scholen en start direct met besparen.
Vraag direct een professionele telecomcheck aan en laat controleren wat de beste telefonie oplossing is voor jouw school.


Telecomcheck aanvragen

VoIP voor scholen op maat

Je wilt natuurlijk bereikbaar zijn door het hele gebouw met behulp van draadloze toestellen. Deze werken via het internet waardoor je dus geen telefoonlijnen meer nodig hebt. De DECT- en vaste toestellen worden aangesloten op de bestaande internetverbinding en staat de telefonie volledig in de cloud met de Unite telefooncentrale. Beheer online de bereikbaarheid en diensten, zoals openingstijden, doorschakelingen en wachtrijen. Ook krijg je inzicht in alle inkomende- en uitgaande oproepen, een volledige belgeschiedenis en kunnen gesprekken worden opgenomen.


Wat is er nodig voor VoIP in het onderwijs?

Als onderwijsinstelling heb je natuurlijk al bestaande telefoonnummers. Deze verhuis je eenvoudig mee naar VOIPZeker en kun je natuulijk ook direct nieuwe telefoonnummers aanvragen. De overname van telefoonnummers is vaak binnen één werkdag geregeld. Verder heb je natuurlijk telefoontoestellen nodig om mee te bellen en zijn hiervoor gebruikers (VoIP accounts) nodig. Per toestel heb je één VoIP account nodig, die wij vooral voor jouw school instellen en opnemen in het belplan.

Met de online telefooncentrale krijg je maar liefst 25+ functies tot je beschikking en kun je betaalde premium functies toevoegen aan jouw account. Zo hebben wij de notifier-functie, waarmee je in geval van calamiteiten elke leerling, student en ouder tegelijkertijd middels een oproep kunt notificeren van bijvoorbeeld een belangrijke gebeurtenis.