Wat is een 088 telefoonnummer?

Een 088 telefoonnummer is een niet regio-gebonden nummer voor zakelijke telefonie. Een 088 nummer wordt altijd uitgegeven in 100 tallen. Hierdoor beschik je altijd over voldoende doorkiesnummers voor iedere medewerker.

Een 088 telefoonnummer geeft ook een stukje weer van hoe jij je profileert. Omdat 088 nummer altijd in 100 of meer nummers worden verstrekt, creëer jij een uitstraling van een groote organisatie naar buiten. De identiteit van jouw organisatie wordt naar buiten gepresenteerd als groot en professioneel met een landelijk dekkend telefoonnummer. Is dat nou net niet jouw bedoeling kijk dan eens bij 085 nummers.

Een 088 netnummer kan ook worden gekoppeld aan een mobiele telefoon. Dit is waarom het zo geschikt is voor VoIP telefonie. Met een dergelijk nummer kan je net zoals gewoonlijk naar het buitenland bellen. Veel bedrijven nemen tegenwoordig een 088 nummer voor een zakelijke uitstraling.

Waarom een 088 telefoonnummer kiezen?

Bedrijven verkiezen een 088 nummer boven een regionummer zoals als 010, 020, 030 omdat men landelijk wil opereren. Daarbij komt dat een 088 nummer een zakelijk nummer is, uitsluitend voor bedrijven.

Daarnaast zijn deze bedrijfsnummers overal in Nederland hetzelfde. Ze zijn niet gebonden aan een regio. De kosten zijn voor de beller gelijk, hij betaald het regiotarief. Voor grote bedrijven met veel dochterondernemingen zijn 088 nummers ideaal. Zo herkennen klanten de nummers door het hele land en weten dat het landelijk actief is. Een 088 nummer kiezen boven een netnummer is ook een persoonlijke voorkeur.

Wat is het verschil tussen een 088 en een 085 nummer?

Er zit weinig verschil tussen een landeljk 088 nummer en een landelijk085 nummer. Het grootste verschil zit in de hoeveelheid waarin je de nummers kan aanvragen. Bij 088 telefoonnummers hebben we het over aantallen van minimaal honderd landelijke telefoonnummers. Verder zijn ze te verkrijgen in duizend stuks en zelfs tienduizend stuks. Dit is bedoeld voor grootverbruikers met meerdere ondernemingen door het hele land. Met behulp van VoIP telefonie en een VoIP account heeft iedereen een eigen telefoontoestel en kunnen jouw werknemers vanzelfsprekend worden verbonden met specifieke klanten.

Een 085 nummer kan je, in tegenstelling tot een 088 netnummer, per stuk aanvragen. Dit is handig voor kleinere bedrijven en mensen die snel willen uitbreiden maar in niet zulke mate waarbij minimaal honderd stuks aan telefoonnummers nodig zijn. Je betaalt echter pas voor een 088 nummer wanneer deze actief wordt, en wanneer deze gedeactiveerd wordt stopt de betaling ervoor. Wil je meer weten over een 085 nummer en het verschillen met een 088 nummer? Vraag het een deskundige en bel naar 088-066 0550.

Verschil tussen een 088 en een 0800/0900 nummer

Sinds de intrede van landelijke 088 nummers hebben mensen zich afgevraagd wat de verschillen zijn met de al bestaande 0800 en 0900 nummers. Deze zijn namelijk al bedoeld voor zakelijk gebruik. Het eerste verschil zit in de kosten. Bij 0800 nummers zijn de belkosten volledig voor het bedrijf. De kosten van een 0900 nummer zijn meestal voor de beller. Het tweede verschil tussen 088 nummers en 0800/0900 nummers is de bereikbaarheid. Alle drie geven aan dat een bedrijf landelijk actief is, maar een 088 nummer kan vanuit het buitenland gebeld worden. Dit is met name belangrijk voor organisaties als transportbedrijven, welke dagelijks in contact staan met het buitenland. Echter, soms kan je in zo'n geval beter een regionummer in het desbetreffende land aanvragen. Om meer te weten te komen wat VoIP telefonie voor je kan betekenen in combinatie met een 088 nummer, bel je naar 0800-0845.

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

9,6
Meer reviews

Wil jij ook click to call?

Wordt klant en start vandaag nog met click to call. Sneller en efficiënter werken is dichterbij dan je denkt! Al 11.000+ bedrijven zoals Etos en Suzuki gingen je voor. Bereken gratis je telefoniekosten uit.

Kostencalculator

11.000 bedrijven gebruiken de beste telefooncentrale van Nederland

References