Alles over bellen met VoIP
VoIP toestellen Firewall QoS NAT SIP ALG Poorten Modem
Vragen? Bel ons op
088 - 066 0550
Of laat je terugbellen
Sleep de slider naar de rechterkant

Wat is NAT?

NAT staat voor Network Address Translating en is een techniek die in alle routers terug te vinden is. NAT zorgt ervoor dat een router altijd een uniek IP(v4)-adres kan toekennen aan een apparaat dat verbinding wil maken met het internet.

Alle met internet verbonden apparaten moeten namelijk over een IP-adres beschikken om met elkaar te communiceren. Als een apparaat geen IP-adres toegekend krijgt, kan het in feite niets beginnen.

Wanneer een router één enkel IP adres aanmaakt, zorgt Network Address Translation (NAT) ervoor dat er voor elke computer of VoIP telefoon een verschillend IP adres wordt aangemaakt.

Veel storingen van VoIP telefonie zijn terug te voeren op een slechte implementatie van NAT in een router. Wil je een perfect werkende zakelijke VoIP oplossing, dan is het verstandig om te investeren in een goede router en implementatie van NAT.

Vooral in kleinere netwerken staat er achter het modem/router van de Internetprovider een tweede NAT router geplaatst. Twee NAT routers achter elkaar is voor VoIP telefonie niet gewenst.

Er bestaat een kans dat er na verloop van tijd zeer vreemde problemen ontstaan met de gesprekken. In zo'n situatie is het best om de NAT routerfunctie van het modem uit te zetten.

Meer info over VoIP en Nat (Network Address Translating) kun je HIER vinden.

Betaal minder voor je telefonie
Reken hier je voordeel uit

Om uw ervaring te verbeteren maakt deze site gebruik van cookies.
Aanpassen
Prima!