Wat is een Hosted telefooncentrale?

Wel is gehoord van Hosted VoIP? Of hosted voice, VoIP telefooncentrale of Hosted telefonie? In principe zijn dit allemaal dezelfde benamingen voor een ding: namelijk een telefooncentrale in de cloud.

Simpel gezegd ga je bellen over het internet door gebruik te maken van hosted VoIP. Wat VoIP echt doet, is het mogelijk maken om telefoongesprekken te voeren over een data netwerk ofwel een IP-netwerk.

Besparingen zijn altijd fijn toch? Dat dachten ze ook tijdens het uitvinden van de VoIP techniek. De besparingen met Hosted VoIP kunnen namelijk tot wel 40% oplopen. Want met Hosted VoIP wordt het overbodig om te investeren in een dure traditionele telefooncentrale en worden je abonnements- en gesprekskosten lager. Als een bonus krijg je er meer mogelijkheden bij. Meer voor minder dus!


Wat is traditionele telefonie?

Traditionele telefonie gaat over het bestaande koper netwerk via een analoge of ISDN-2 verbinding. De internetverbinding wordt dan alleen gebruikt voor het surfen op het web en het versturen van e-mails en andere data.

Met Hosted VoIP gaan de telefoongesprekken ook over de internetverbinding en is de stabiliteit van de internetverbinding van levensbelang. Groot voordeel van Hosted VoIP is dat telefoonnummers en gebruikers gekoppeld zijn aan een IP toestel of VoIP toestel en deze dus niet locatie gebonden zijn.

Zo kan iemand die op een andere locatie in Nederland zit of gewoon thuis aan het werken is toch bellen en gebeld worden op het zakelijke telefoonnummer. VoIP toestellen bellen ook altijd onderling gratis met elkaar. Dit scheelt vaak aanzienlijk in de kosten als je meerdere locaties hebt of juist veel medewerkers die onderweg zijn.


Wat heb je nodig om te bellen met VoIP?

Om daadwerkelijk met VoIP telefonie van VOIPZeker aan de slag te gaan heb je 4 dingen nodig:


Hosted VoIP is flexibel

Hosted VoIP is erg handig tijdens drukke periodes. Piekperiode kan je makkelijk opvangen wanneer je net wat extra handjes aan de telefoon nodig hebt. Bij Hosted VoIP kun op ieder moment uitbreiden net wanneer je het nodig hebt. Maar er zijn ook ander mogelijkheden zoals het inzetten van een slim keuzemenu of ringvolgorde. Mogelijkheden genoeg dus.

Hosted VoIP is niet locatie gebonden

Of je nu met flexplekken werkt, of op verschillende locatie met mensen die thuis werken of juist veel onderweg zijn. Met Hosted VoIP ben je altijd en overal bereikbaar. Het telefoonnummer is namelijk gebonden aan een VoIP account. Met een VoIP toestel kun je overal waar je een internetverbinding hebt je VoIP toestel aanmelden.

Hosted VoIP is goedkoper

Met Hosted VoIP bellen alle gebruikers onderling gratis, ook als ze dus op een andere locatie zitten of veel onderweg zijn. Daarnaast zijn de abonnementskosten en de gesprekstarieven tot wel 40% voordeliger dan bij traditionele telefonie als ISDN.

Hosted VoIP kent geen grenzen

Met Hosted VoIP heb je geen beperking op het aantal binnenkomende gesprekken. Je kunt een onbeperkt aantal telefoontje ontvangen. De beperking ben je zelf omdat je natuurlijk maar één gesprek tegelijk kunt afhandelen. Met een goed belplan vang je iedere beller goed op en mis je nooit meer een gesprek.

Hosted VoIP verbeterd de bereikbaarheid

Of je nu alleen maar wil bellen en gebeld worden of juist een complex belplan wil met keuzemenu’s, wachtrijen, doorschakeling en vast op mobiel. Je bent altijd beter bereikbaar met Hosted VoIP door de vele functionaliteiten en mogelijkheden.

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

9,6
Meer reviews

Wil jij ook click to call?

Wordt klant en start vandaag nog met click to call. Sneller en efficiënter werken is dichterbij dan je denkt! Al 11.000+ bedrijven zoals Etos en Suzuki gingen je voor. Bereken gratis je telefoniekosten uit.

Kostencalculator

11.000 bedrijven gebruiken de beste telefooncentrale van Nederland

References