Nummerbehoud

Gelukkig bestaat er iets als nummerbehoud of nummer porteren. Dit maakt het mogelijk om jouw bestaande telefoonnummer mee te nemen als je overweegt om over te stappen op zakelijke VoIP telefonie. Wat een opluchting :-)

Hoe werkt nummerbehoud?

Zodra je besloten hebt om over te stappen naar zakelijke telefonie van VOIPZeker zetten we een aanvraag voor nummerbehoud uit bij je oude provider. Op het moment dat wij een akkoord krijgen voor deze aanvraag, wat meestal realtime goedgekeurd wordt, plannen we direct de installatie of oplevering in.

Je blijft altijd bereikbaar. Ook op het moment van porteren ben je gewoon bereikbaar zoals je gewend bent.

Lang lopend contract

Soms geeft de oude provider aan dat je nog een lang lopend contract bij ze hebt. Het kan zijn dat je dan wel eerder mag overstappen maar dat je een afkoopsom moet betalen. Helaas kunnen we niet bemiddelen in deze omdat het gaat om een contract tussen jouw en de oude provider. Is de afkoopsom te hoog dan zullen we de portering moeten uitstellen tot later. Je kan hier vaak wel bezwaar tegen maken en vragen om een kopie van het contract. Omdat deze niet voorhanden is krijg je dan een aantrekkelijker aanbod.

Telecomscan

Om verassingen achteraf te voorkomen kun je het beste een factuur meesturen van je bestaande provider. Hier staat namelijk hele waardevolle informatie op. Het kan namelijk zo zijn dat je voor meerdere nummers betaald terwijl je maar 1 nummer gebruikt. Of dat je andere diensten afneemt die verbonden zijn aan je telefoonnummer of centrale. Deze moet je wel zelf nog apart opzeggen omdat wij deze niet kunnen overnemen.

De nieuwe telecomwet oktober 2016

Met de wijziging van de telecomwetgeving per 1 oktober 2016 wordt het makkelijker om over te stappen VoIP telefonie. Je kunt namelijk maandelijks opzeggen en dus direct aan de slag met VoIP telefonie. Het belangrijkste is dat je huidige contract al eens is verlopen en stilzwijgend verlengd. Voor meer duidelijkheid hierover kun je het beste een overstap advies aanvragen.

Niet vergeten

Ook niet onbelangrijk is het checken van alle apparatuur welk direct zijn verbonden aan een analoge of ISDN lijn. Denk hierbij aan het alarm, de pin installatie, de fax of de frankeermachine. Deze zullen niet meer werken als je nummer is opgeheven bij je oude provider. Een losse lijn aanhouden of het apparatuur ook upgraden naar IP zijn de twee mogelijk oplossingen. Of we doen een Telecomcheck voor je en inventariseren we deze zaken voor je voordat er een keuze wordt gemaakt.

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

9,5
Meer reviews

Wil jij ook click to call?

Wordt klant en start vandaag nog met click to call. Sneller en efficiënter werken is dichterbij dan je denkt! Al 11.000+ bedrijven zoals Etos en Suzuki gingen je voor. Bereken gratis je telefoniekosten uit.

Kostencalculator

11.000 bedrijven gebruiken de beste telefooncentrale van Nederland

References