Vragen? Bel ons op
088 - 066 0550
Of laat je terugbellen
Sleep de slider naar de rechterkant

VoIP Telefooncentrale

Vrijwel alles staat tegenwoordig in de Cloud. Denk aan werkplekken, servers en databases maar ook de cloud telefooncentrale. welk veel voordelen met zich brengt. Is dit nog niet het geval in jouw organisatie? Blijf dan even verder lezen en leggen wij je precies uit wat VoIP telefonie inhoud.

Telefonie in de cloud kent verschillende namen zoals VoIP telefonie, VoIP in de cloud, Hosted VoIP, telefoon centrale in de cloud, Hosted IP-telefonie. Wij bij VOIPZeker noemen het gewoon VoIP telefonie.

De cloud telefooncentrale is toegankelijk via het internet en voor het onderhoud hoeft er geen monteur meer langs te komen, je beheert je volledige telefonie omgeving vanuit een krachtige online portaal. Hiermee is ook de aanschaf van een dure traditionele telefooncentrale op locatie overbodig, je betaald simpelweg een vast bedrag per gebruiker per maand.


Waarom VoIP telefooncentrale uit de cloud?

Een VoIP telefooncentrale maakt grote eenmalige investeringen overbodig, je bespaart op de maandelijkse abonnementskosten en gesprekskosten en je krijgt er veel flexibiliteit voor terug.

Je betaalt per gebruiker en daardoor betaal je alleen voor wat je op dat moment nodig hebt. Je kan namelijk simpel vanuit de online portaal zelf het aantal gebruikers verhogen of verlagen. Ook kun je de bereikbaarheid van je bedrijf optimaliseren omdat je meer functionaliteiten krijgt.

Het begint allemaal met een goede inventarisatie van je huidige situatie en je wensen. Dit vertalen we in een zogenaamd belplan. Hiermee bepalen we wanneer welk gesprek door wie wordt afgehandeld.


Cloud VoIP telefonie

Dat de termen telefonie uit de Cloud en VoIP telefonie veel mensen afschrikken komt door de slechte start en introductie van de grote providers. Zowel technisch als administratief waren de grote operators simpelweg niet goed voorbereid om de internet plus bellen pakketten voor thuis aan te bieden en de grote stroom aan orders te kunnen verwerken.

Met de huidige ontwikkelingen op VoIP techniek bel je zoals je gewend bent met je telefooncentrale. Het is gewoon vaste telefonie met meer flexibiliteit en minder kosten. Bestaande telefoonnummers kan je gewoon behouden. Een compleet belplan snel en simpel opstellen om je bereikbaarheid te optimaliseren met bijvoorbeeld welkomstboodschappen, keuzemenu, voicemail, doorschakelingen buiten openingstijden, vast op mobiel en complexe gespreksrouteringen.


Wat heb je nodig om te bellen uit de cloud?

Een VoIP telefooncentrale bestaat uit een gebruiker, we noemen dit een VoIP account. Je hebt per gebruiker/toestel of werkplek een VoIP account nodig. Uiteraard heb je ook een telefoonnummer nodig zodat je gebeld kunt worden.

Er zijn regionale telefoonnummers en bedrijfsnummer zoals 085 en 088 nummers beschikbaar. Je kunt zelf een nieuw nummer uitkiezen of je bestaande nummer behouden. Je kunt ook werken met een mix van verschillende soorten nummers of nummerblokken.


Om een gesprek te voeren heb je een VoIP toestel nodig. Een VoIP toestel is eigenlijk een telefoon met een IP ofwel internet aansluiting. IP telefoons werken met een open standaard SIP genoemd. In principe kun je ieder IP toestel gebruiken met VoIP telefonie.

Omdat VoIP telefoons werken met software en regelmatig updates krijgen is er voor gekozen om onze IP telefoons te certificeren. Dit betekent dat de werking van deze toestellen getest is en gegarandeerd wordt. Je hebt een waaier aan mogelijkheden, zoals de ondersteuning voor, meerdere gesprekken, draadloze headsets, receptie modules en draadloze DECT toestellen.


Voor de optimale werking van VoIP telefonie is een goede internet verbinding van levensbelang. Ieder gesprek heeft een bepaalde bandbreedte nodig op de internetlijn, 100kb per gesprek. Klinkt heel technisch maar om dit te kunnen garanderen kunnen we op de bestaande internet verbinding een aantal zaken instellen, QoS, NAT, Poorten en SIP ALG.

Uiteraard kun je ook naast de bestaande internet verbinding een Backup verbinding aanleggen. Hiermee scheiden we het telefonie verkeer van het reguliere internetverkeer. Tevens heb je dan een terugval optie als een van de internetlijnen uit zou vallen.

Op veel adressen is vaak al een snellere internet verbinding leverbaar maar omdat de huidige providers er niks meer aan gaan verdienen krijg je hier niet altijd een seintje van.

Doe de gratis postcode check om te zien wat er nu op jouw adres beschikbaar is.

Betaal minder voor je telefonie
Reken hier je voordeel uit

Om uw ervaring te verbeteren maakt deze site gebruik van cookies.
Aanpassen
Prima!