Vragen? Bel ons gratis
0800 - 0845
Of laat je terugbellen
Sleep de slider naar de rechterkant

Telefooncentrale in de cloud

Tegenwoordig staat bijna alles in de cloud, werkplekken, servers en zelfs de telefooncentrale. Er worden verschillende namen gebruikt, VoIP telefonie, VoIP in de cloud, telefoon centrale in de cloud, Hosted VoIP, Hosted IP-telefonie. Wij noemen het gewoon VoIP telefonie.

De telefooncentrale is toegankelijk via het internet en voor het onderhoud hoeft er geen monteur meer langs te komen, je beheert alles vanuit een krachtige online portaal. Hiermee is ook de aanschaf van een dure traditionele telefooncentrale op locatie overbodig, je betaald simpelweg een vast bedrag per gebruiker per maand.


Waarom een Telefooncentrale in de Cloud?

Een VoIP telefooncentrale maakt niet alleen de grote eenmalige investeringen overbodig. Je gaat ook besparen op de maandelijkse abonnementskosten en gesprekskosten, dit kan als snel oplopen tot 40%.

Omdat je ook per gebruiker betaald ben je heel flexibel en schaalbaar. Je kan namelijk simpel vanuit de online portaal zelf het aantal gebruikers verhogen of verlagen. Ook kun je de bereikbaarheid van je bedrijf optimaliseren omdat je meer functionaliteiten krijgt.

Het begint allemaal met een goede inventarisatie van je huidige situatie en je wensen. Dit vertalen we in een zogenaamd belplan. Hiermee bepalen we wanneer welk gesprek door wie wordt afgehandeld.


Bellen zoals je gewend bent

De termen VoIP telefonie en telefonie uit de Cloud schrikken veel gebruikers af. Dit heeft te maken met de slechte start de introductie van de internet plus bellen pakketten voor thuis van de grote providers. De grote operators waren simpelweg niet goed voorbereid op de grote stroom orders en waren zowel technisch als administratief niet klaar.

Met de huidige ontwikkelingen op VoIP techniek bel je zoals je gewend bent. Je kunt je bestaande telefoonnummer behouden. Een compleet nieuwe belplan opstellen om je bereikbaarheid te optimaliseren met welkomstboodschappen, keuzemenu, voicemail en doorschakelingen buiten openingstijden, vast op mobiel en complexe gespreksrouteringen.


Wat heb je nodig om te bellen uit de cloud?

Een VoIP telefooncentrale bestaat uit een gebruiker, we noemen dit een VoIP account. Je hebt per gebruiker/toestel of werkplek een VoIP account nodig. Uiteraard heb je ook een telefoonnummer nodig zodat je gebeld kunt worden.

Er zijn regionale, 085 en 088 nummers beschikbaar. Je kunt zelf een nieuw nummer uitkiezen of je bestaande nummer behouden. Je kunt ook werken met een mix van verschillende soorten nummers of nummerblokken.


Om een gesprek te voeren heb je een VoIP toestel nodig. Een VoIP toestel is eigenlijk een telefoon met een IP ofwel internet aansluiting. VoIP toestellen werken met een open standaard SIP genoemd. In principe kun je ieder VoIP toestel gebruiken met VoIP telefonie.

Omdat deze toestellen werken met software en regelmatig updates krijgen is er voor gekozen om toestellen te certificeren. Dit betekent dat de werking van deze toestellen getest is en gegarandeerd wordt. Je hebt een waaier aan mogelijkheden, zoals de ondersteuning voor, meerdere gesprekken, draadloze headsets, receptie modules en draadloze DECT toestellen.


Voor de optimale werking van VoIP telefonie is een goede internet verbinding van levensbelang. Ieder gesprek heeft een bepaalde bandbreedte nodig op de internetlijn, 100kb per gesprek. Klinkt heel technisch maar om dit te kunnen garanderen kunnen we op de bestaande internet verbinding een aantal zaken instellen, QoS, NAT, Poorten en SIP ALG.

Uiteraard kun je ook naast de bestaande internet verbinding een Backup verbinding aanleggen. Hiermee scheiden we het telefonie verkeer van het reguliere internetverkeer. Tevens heb je dan een terugval optie als een van de internetlijnen uit zou vallen.

Op veel adressen is vaak al een snellere internet verbinding leverbaar maar omdat de huidige providers er niks meer aan gaan verdienen krijg je hier niet altijd een seintje van.

Doe de gratis postcode check om te zien wat er nu op jouw adres beschikbaar is.

Betaal minder voor je telefonie
Reken hier je voordeel uit

Om uw ervaring te verbeteren maakt deze site gebruik van cookies, als u dat niet wilt kunt u
hier klikken
.
Niet meer weergeven