Hoe werkt een wachtrij?

Heerlijk die VoIP telefonie waarbij je bij VOIPZeker een onbeperkt aantal lijnen kunt ontvangen. Maar hoe handel die gesprekken allemaal gelijktijdig af? Juist met een wachtrij.

De beperking zit hem niet in de VoIP telefonie van VOIPZeker maar in het feit dat je zelf vaak maar één of twee telefoongesprekken kunt aannemen en afhandelen. Het is daarom handig om bellers op te vangen in een wachtrij met bijvoorbeeld een ingesproken bericht door één van onze professionele stemartiesten ( wachtmuziek telefonie ).

Bekijk webshop

Wat kun je met een wachtrij?

Een wachtrij ofwel technisch gesproken een 'queue' wordt meestal gebruikt na een keuzemenu of op een belgroep/afdeling met veel bellers. De bellers worden opgevangen in de wachtrij en krijgen een wachtmuziek of een informatieve boodschap te horen. Een combinatie van beide is ook mogelijk.

Hierdoor weten bellers dat het wat drukker is op de afdeling en dat ze even moeten wachten. Zo verlaag je de kans dat de beller, een potentiele klant, geïrriteerd wordt en afhaakt tijdens het bellen.

Zodra er een medewerker vrij is zal deze direct het telefoongesprek van de beller krijgen. Om de volgorde van het volgende binnenkomende gesprek te bepalen heeft VOIPZeker slimme oplossingen bedacht, zodat gesprekken evenredig verdeeld worden.

Je kan bijvoorbeeld 'wrap up time' instellen waardoor jouw medewerkers net even een paar seconden extra krijgen om die notitie af te ronden voor het volgende gesprek binnenkomt. Ook kan je een volgorde instellen waardoor de laatst gebelde medewerker het volgende gesprek niet krijgt. Een andere collega zal dan het telefoontje binnen krijgen die al even geen telefoon heeft gehad. Wel zo eerlijk dat het evenredig onder het personeel verdeelt wordt toch?


Hoe kun je een wachtrij instellen?

In de online portaal van de VoIP telefooncentrale kun je een complexer belplan instellen voor het keuzemenu en de wachtrij.

Je kunt hierbij denken aan een bepaalde volgorde van het doorzetten van de gesprekken, dus niet dat de medewerker die als eerste vrij is maar bijvoorbeeld diegene die de kortste gesprekken heeft of juist de langste gesprekken de volgende beller krijgt.

Je kunt ook instellen dat medewerkers een zogenaamde “wrap up time” krijgen. Hierdoor krijgen de medewerkers na het telefoongesprek de tijd om nog administratieve handelingen te doen voordat ze het volgende telefoongesprek krijgen.

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

9,5
Meer reviews

Ervaar het beste VoIP communicatieplatform van Nederland

Wij zijn trots op onze hoogwaardige VoIP telefoondienst met veel functies voor kleine, MKB en grote bedrijven. Binnen 1 minuut een wachtrij toevoegen en gebruikmaken van 75 andere functies.

Bekijk prijzen

11.000 bedrijven gebruiken de beste telefooncentrale van Nederland

References