Vragen? Bel ons op
088 - 066 0550
Of laat je terugbellen
Sleep de slider naar de rechterkant

Vast Op Mobiel

Met zakelijke VoIP telefonie kun je een vast telefoonnummer op een mobiele telefoon laten binnen komen. Dit is uiteraard heel erg handig voor medewerkers en ondernemers die veel onderweg zijn.

Doorschakelen naar Mobiel

De eenvoudigste optie is om een vast telefoonnummer direct door te schakelen naar je mobiele telefoon. Een nadeel van deze optie is dat je gesprekskosten moet betalen voor doorschakelen en dat je niet kunt uitbellen met het vaste telefoonnummer.

Uiteraard kun je met het instellen van een tijdsinterval kantooruren voorkomen dat je buiten de kantooruren wordt gebeld op je privé mobiel.

Ook kun je in het belplan instellen dat als er niet snel genoeg is opgenomen dat de VoIP telefooncentrale het gesprek weer terug vangt en doorstuurt naar de voicemail. Deze voicemail zal dan als mp3 bestand worden verstuurt naar je email adres. Je kunt deze dan afspelen als je weer beschikbaar bent.

Bellen met een VoIP app

De tweede optie is het gebruik van een zogenaamde VoIP app op je smartphone. De app krijgt een eigen VoIP account en hierdoor kun je dus gesprekken ontvangen en zelfs uitbellen met het vaste nummer van de zaak.

Het grote voordeel is dat je dus altijd uitbelt met het vaste telefoonnummer als nummerweergave. Omdat de app een intern nummer krijgt ben je direct bereikbaar op het snel kiesnummer en kost het bellen naar de mobiele niets het is immers een intern gesprek. Ook kun bel je voor de voordelige gesprekstarieven naar het buitenland.

Je zult wel rekening moeten houden met de 4G dekking omdat de gesprekken over de internetbundel van je mobiel lopen. Uiteraard zien we steeds meer Wifi hotspots waardoor je meer en betere dekking hebt. Omdat deze app op de achtergrond continue een verbinding heeft kan dit ook de stand-by tijd van je mobiele telefoon beïnvloeden.

Vast-Mobiel integratie

Een nieuwe ontwikkeling is de verregaande integratie met simkaarten, ook wel VaMo of FMC genoemd. De simkaarten zijn een VoIP account waardoor de nadelen van een app vervallen. Er zijn al wel aanbieders van VaMo maar de techniek staat nog in de kinderschoenen.
Betaal minder voor je telefonie
Reken hier je voordeel uit

Om uw ervaring te verbeteren maakt deze site gebruik van cookies.
Aanpassen
Prima!